Blue Ocean Toys wordt Big On Toy Innovation! (BOTI)

//Blue Ocean Toys wordt Big On Toy Innovation! (BOTI)

Persbericht

Amsterdam, 15 april 2013

Blue Ocean Toys

wordt

Big On Toy Innovation! (BOTI)

Boti_logo_2

Blue Ocean Toys International Ltd. en Blue Ocean Toys B.V. krijgen met onmiddellijke ingang de nieuwe merknaam ‘Big On Toy Innovation’ en hebben hun handelsnaam veranderd respectievelijk in BOTI Ltd. en BOTI Europe B.V.. “Met de verandering van onze naam willen we de focus op onze eigen IP en speelgoedontwikkeling communiceren en de niet aflatende missie om geweldige en vermakelijke speelgoedproducten voor kinderen over de hele wereld te maken nog beter tot uitdrukking laten komen”, aldus Nico Blauw, CEO.

BOTI is als speelgoedontwikkelaar en distributeur begin 2012 opgericht door Nico Blauw, Joeri Hoste, Gregory Benassar en Heiko Blokpoel. Zij werken al meer dan 10 jaar in verschillende functies samen aan de ontwikkeling van speelgoedlijnen, gebaseerd op bestaande IP’s en prijswinnende licenties, het managen van een wereldwijd toonaangevend portfolio van Trading Card Game licenties en de distributie van speelgoed en collectibles voor bedrijven als Moose, Spin Master, Jakks Pacific, Cepia, Playmates en Giochi Preziosi. In oktober 2012 is een in Hong Kong gevestigde joint-venture met de Goodmark Group aangegaan, gericht op de ontwikkeling en wereldwijde distributie van hoge kwaliteit speelgoed voor kinderen.

BOTI’s belangrijkste productcategorieën zijn Arts and Craft, Construction Toys, Novelties en Collectibles. De thuismarkten Benelux, Duitsland en Oostenrijk worden direct bediend, de in Hong Kong gevestigde BOTI Ltd. bedient de wereldwijde distributiepartners. BOTI heeft kort geleden haar eigen verzamelspeelgoedlijn Soft Spots™ geïntroduceerd en distributiepartners in de Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije en de Verenigde Arabische Emiraten aangesteld voor lokale releases later dit jaar. Nieuwe productlijnen zijn in ontwikkeling voor lancering in het voorjaar van 2014.

BOTI distribueert ook de favorieten van kinderen zoals Mineez, Gelarti, Blingles en Micro Chargers van Moose, alsmede de innovatieve Zing Air lijn van Zing Toys en de succesvolle modepoppen Winx van Rainbow.

Bezoek voor meer informatie de website www.bot-i.com.

By | 2013-04-15T00:00:00+00:00 april 15th, 2013|Algemeen|Reacties uitgeschakeld voor Blue Ocean Toys wordt Big On Toy Innovation! (BOTI)